19.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιατροφή για απώλεια βάρουςΥγιεινά σνακ για τους δρομείς

Υγιεινά σνακ για τους δρομείς

Δημοφιλή άρθρα

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ για νέους δρομείς

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ. Είσαι νέος δρομέας και θέλεις να τρέξεις 5 χιλιόμετρα μέσα σε μερικές εβδομάδες; Το παρακάτω πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για σένα.

Η πάθηση του δρομέα του σαββατοκύριακου (Τενοντίτιδα χηνείου ποδός)

Με αφορμή τον πρόσφατο τραυματισμό μου, ξεκινάει μία νέα ενότητα στο jogging.gr, αυτή των τραυματισμών. Φυσικά και τα άρθρα των τραυματισμών δεν είναι από αυτά που τα διαβάζει κάποιος με ευχαρίστηση. Όμως, προσωπικά τα θεωρώ από τα πιο χρήσιμα

Πρόγραμμα τρεξίματος 10 χιλιομέτρων για νέους δρομείς

Τα 10 χιλιόμετρα είναι μία πολύ δημοφιλής απόσταση για νέους δρομείς, ειδικά για αυτούς που τρέχουν εύκολα τα 5 χιλιόμετρα.

7 ασκήσεις διατάσεων για μετά το τρέξιμο

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι δεν πρέπει με τίποτα να παραλείπουμε τις διατάσεις μετά από κάθε προπόνηση. Είναι ένα από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Άλλωστε η διάρκεια τους είναι μικρή.

Πρόγραμμα προπόνησης για περπάτημα

Πρόγραμμα προπόνησης για περπάτημα. Με αυτό το πρόγραμμα επτά εβδομάδων, θα γυμνάζεσαι πάνω από 150 λεπτά την εβδομάδα. Με το τέλος του προγράμματος, θα είσαι σε θέση να ολοκληρώσεις ένα 60λεπτο περπάτημα.

Άφησε τα τσιπς και πιάσε ένα υγιεινό σνακ

Είσαι και εσύ ένας από αυτούς που θέλουν συνέχει κάτι να μασουλάνε; Γεμιστά Παπαδοπούλου ή πουράκια στο γραφείο και πατατάκια όταν βλέπεις μία ταινία; Είμαι σίγουρος ότι στους περισσότερους αρέσουν αυτά. Είμαι όμως εξίσου σίγουρος ότι όλοι μας ξέρουμε τις επιπτώσεις τους στο βάρος μας όταν το παρακάνουμε με αυτά.

Για να αποφύγουμε τις επιπτώσεις τους, θα μπορούσαμε να τα αντικαταστήσουμε με κάποια από τα παρακάτω:

Γιαούρτι με φρέσκα φρούτα

Χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και αρκετά υψηλή σε υδατάνθρακες, το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, πρωτεΐνης και καλίου. Επίσης είναι καλό για το πεπτικό σύστημα.

Κράκερ ολικής άλεσης και φέτες τυριού

Τα κράκερ ολικής άλεσης με φέτες τυριού είναι ένας γευστικός και θρεπτικός τρόπος για να περιορίσεις την πείνα σου ανάμεσα στα γεύματα. Τα κράκερ παρέχουν φυτικές ίνες και καλούς υδατάνθρακες, ενώ το τυρί προσφέρει πρωτεΐνες και ασβέστιο.

Μπανάνες

Από τις μπανάνες θα πάρουμε υδατάνθρακες, καθώς και κάλιο, το οποίο βοηθά στην πρόληψη μυϊκών κραμπών. Τα απλά σάκχαρα και χαμηλή ποσότητα φυτικών ινών κάνουν τις μπανάνες ιδιαίτερα ευκολοχώνευτες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ένα καλό σνακ πριν την προπόνηση (πρέπει όμως να εξακολουθούμε να μην τρώμε κάτι 90 λεπτά πριν την προπόνηση. Δες πόση ώρα πριν το τρέξιμο μπορώ να φάω).

Μπάρες δημητριακών

Οι μπάρες δημητριακών είναι μία καλή και υγιεινή επιλογή. Απλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κατά την επιλογή μας. Κάποιες μπάρες δημητριακών περιέχουν τόσο πολύ λίπος και ζάχαρη, όπως οι σοκολάτες! Επιλέγουμε μπάρες δημητριακών με λίγα συστατικά, ώστε να γνωρίζουμε ότι δεν περιέχουν περιττά πρόσθετα.

Smoothies

Ανακατεύουμε 1/2 φλιτζάνι άπαχο γάλα ή χυμό, μια μπανάνα, και κατεψυγμένες φράουλες (ή άλλα φρούτα που μας αρέσουν) σε ένα μπλέντερ για ένα νόστιμο και δροσιστικό smoothie.

Σοκολατούχο γάλα

Το σοκολατούχο γάλα παρέχει άφθονες πρωτεΐνες , υδατάνθρακες και βιταμίνες Β – καθιστώντας το ιδανικό ρόφημα για αποκατάσταση για μετά το τρέξιμο. Ένα άλλο πλεονέκτημα του: Το ασβέστιο θα βοηθήσει την ισχυροποίηση των οστών μας.

Από about.com

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ