20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤρέξιμο για απώλεια βάρουςΤρέξιμο για απώλεια βάρους

Τρέξιμο για απώλεια βάρους

Δημοφιλή άρθρα

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ για νέους δρομείς

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ. Είσαι νέος δρομέας και θέλεις να τρέξεις 5 χιλιόμετρα μέσα σε μερικές εβδομάδες; Το παρακάτω πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για σένα.

Η πάθηση του δρομέα του σαββατοκύριακου (Τενοντίτιδα χηνείου ποδός)

Με αφορμή τον πρόσφατο τραυματισμό μου, ξεκινάει μία νέα ενότητα στο jogging.gr, αυτή των τραυματισμών. Φυσικά και τα άρθρα των τραυματισμών δεν είναι από αυτά που τα διαβάζει κάποιος με ευχαρίστηση. Όμως, προσωπικά τα θεωρώ από τα πιο χρήσιμα

Πρόγραμμα τρεξίματος 10 χιλιομέτρων για νέους δρομείς

Τα 10 χιλιόμετρα είναι μία πολύ δημοφιλής απόσταση για νέους δρομείς, ειδικά για αυτούς που τρέχουν εύκολα τα 5 χιλιόμετρα.

7 ασκήσεις διατάσεων για μετά το τρέξιμο

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι δεν πρέπει με τίποτα να παραλείπουμε τις διατάσεις μετά από κάθε προπόνηση. Είναι ένα από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Άλλωστε η διάρκεια τους είναι μικρή.

Πρόγραμμα προπόνησης για περπάτημα

Πρόγραμμα προπόνησης για περπάτημα. Με αυτό το πρόγραμμα επτά εβδομάδων, θα γυμνάζεσαι πάνω από 150 λεπτά την εβδομάδα. Με το τέλος του προγράμματος, θα είσαι σε θέση να ολοκληρώσεις ένα 60λεπτο περπάτημα.

Πώς να χάσουμε βάρος τρέχοντας
Πολλοί άνθρωποι αρχίζουν το τρέξιμο επειδή θέλουν να χάσουν βάρος. Το τρέξιμο είναι μία έντονη άσκηση και ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για να κάψουμε θερμίδες και να χάσουμε κιλά. Ένας άνθρωπος 70 κιλών καίει περίπου 100 θερμίδες για κάθε χιλιόμετρο που τρέχει. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το τρέξιμο ως μέσο απώλειας βάρους, παρακάτω θα βρούμε μερικές συμβουλές για να το πετύχουμε.

1. Το πρώτο βήμα είναι η υγιεινή διατροφή
Αν θέλουμε να χάσουμε βάρος με το τρέξιμο, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι θα το καταφέρουμε μόνο εάν καίμε περισσότερες θερμίδες από όσες παίρνουμε. Για να χάσουμε ένα κιλό, θα πρέπει να κάψουμε, μέσω της προπόνησης περίπου 6000 θερμίδες. Έτσι, θα πρέπει να συνδυαστεί το τρέξιμο με μια υγιεινή διατροφή. Οι δρομείς έχουν ειδικές ανάγκες διατροφής, αλλά ο κανόνας είναι ότι οι βασικές αρχές υγιεινής διατροφής ισχύουν και για αυτούς. Κατανάλωσε περισσότερα φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως και δοκίμασε να καταναλώνεις μικρότερες θερμίδες υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.
Ένα κοινό λάθος που κάνουν μερικοί δρομείς είναι ότι για να αντισταθμίσουν τις θερμίδες που κάψανε με την άσκηση, παίρνουν επιπλέον θερμίδες καταναλώνοντας περισσότερα τρόφιμα και ποτά. Έτσι διαπιστώνουν ότι δεν χάνουν βάρος ή ακόμα χειρότερα παίρνουν βάρος.
Ένα καλό εργαλείο όταν ξεκινάμε την υγιεινή διατροφή είναι η καταγραφή όλων όσων τρώμε για ένα χρονικό διάστημα (τις πρώτες βδομάδες). Μελετώντας την καταγραφή αυτή, μας βοηθάει να καταλάβουμε σε ποια σημεία χρειάζεται η διατροφή μας βελτίωση.

2. Ακολουθήστε ένα πρόγραμμα προπόνησης
Το να βρεις το σωστό πρόγραμμα προπόνησης για τα μέτρα σου και μείνεις προσηλωμένος σε αυτό, είναι δείγμα ότι βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο. Έτσι θα ξέρεις τι προπόνηση πρέπει να κάνεις καθημερινά, αλλά επίσης σε προστατεύει και από τραυματισμούς με το να μη σου επιτρέπει να ανεβάζεις τα χιλιόμετρα που τρέχει απότομα.

3. Τρέχε συχνά
Υπάρχουν περιπτώσεις δρομέων που δεν θέλουν να μένουν προσηλωμένοι σε κάποιο πρόγραμμα προπόνησης. Αν ανήκεις σε αυτή τη κατηγορία, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι δεν πρόκειται να χάσεις κιλά με το να τρέχεις μία φορά τη βδομάδα. Το ιδανικό είναι να προπονείσαι καθημερινά, αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό προσπάθησε να προπονείσαι τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα.

4. Ενσωμάτωσε τα σπριντ στην προπόνηση
Ενσωματώνοντας μερικά σπριντ (τρέξιμο σε πολύ γρήγορη ταχύτητα για μικρά χρονικά διαστήματα) στην προπόνησή σου θα βοηθήσει την προσπάθειά σου απώλειας βάρους. Τα σπριντ καίνε αρκετές θερμίδες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα αυξήσει επίσης την μυϊκή σου μάζα και θα βελτιώσει μεταβολισμό σου, προκαλώντας τον να κάψει περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Από about.com

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ