22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠαπούτσια για Τρέξιμο και Υπόλοιπος Εξοπλισμός ΤρεξίματοςΣυμβουλές περιποίησης για τα παπούτσια τρεξίματος

Συμβουλές περιποίησης για τα παπούτσια τρεξίματος

Δημοφιλή άρθρα

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ για νέους δρομείς

Πρόγραμμα τρεξίματος 5 χλμ. Είσαι νέος δρομέας και θέλεις να τρέξεις 5 χιλιόμετρα μέσα σε μερικές εβδομάδες; Το παρακάτω πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για σένα.

Η πάθηση του δρομέα του σαββατοκύριακου (Τενοντίτιδα χηνείου ποδός)

Με αφορμή τον πρόσφατο τραυματισμό μου, ξεκινάει μία νέα ενότητα στο jogging.gr, αυτή των τραυματισμών. Φυσικά και τα άρθρα των τραυματισμών δεν είναι από αυτά που τα διαβάζει κάποιος με ευχαρίστηση. Όμως, προσωπικά τα θεωρώ από τα πιο χρήσιμα

Πρόγραμμα τρεξίματος 10 χιλιομέτρων για νέους δρομείς

Τα 10 χιλιόμετρα είναι μία πολύ δημοφιλής απόσταση για νέους δρομείς, ειδικά για αυτούς που τρέχουν εύκολα τα 5 χιλιόμετρα.

7 ασκήσεις διατάσεων για μετά το τρέξιμο

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι δεν πρέπει με τίποτα να παραλείπουμε τις διατάσεις μετά από κάθε προπόνηση. Είναι ένα από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Άλλωστε η διάρκεια τους είναι μικρή.

Ροκ μουσική για τρέξιμο

Αν είσαι φαν της ροκ μουσικής και θέλεις μία λίστα μουσικής που να σε παρακινεί και να σε κάνει το τρέξιμο σου ευχάριστο, χρησιμοποίησε την παρακάτω ροκ playlist για τρέξιμο από το spotify.

Εξοικονόμησε χρήματα φροντίζοντας τα παπούτσια τρεξίματος

Είναι σημαντικό να αντικαταστούμε τα παπούτσια τρεξίματος κάθε 500 με 700 χιλιόμετρα. Αυτός ο κανόνας πρέπει να είναι απαράβατος. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές πετάμε τα παπούτσια μας πριν φτάσουμε αυτά τα χιλιόμετρα. Και το να αγοράζουμε running παπούτσια κάθε δύο τρεις μήνες είναι ακριβό χόμπι. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές περιποίησης και φροντίδας των παπουτσιών και θα δώσεις στα παπούτσια επιπλέον χρόνο ζωής.

Φόρεσε τα παπούτσια τρεξίματος μόνο για στην προπόνηση

Το ξέρω ότι οι περισσότεροι από εμάς αισθάνονται άνετα φορώντας τα παπούτσια τρεξίματος στη δουλειά, στον καφέ ή οπουδήποτε αλλού. Μην το κάνεις. Φόρεσε αυστηρά τα παπούτσια τρεξίματος μόνο στην προπόνηση. Φορώντας τα συνέχεια φθείρουμε το σύστημα απορρόφησης κραδασμών των παπουτσιών μας.

Να τα βάζεις και να τα βγάζεις σωστά

Πόσες φορές δεν έχουμε βγάλει τα παπούτσια μας χωρίς να λύσουμε τα κορδόνια. Ή πόσες φορές δεν τα φορέσαμε χωρίς να έχουμε χαλαρώσει πριν τα κορδόνια τους; Δεν πρέπει να το κάνουμε αν θέλουμε να αντέξουν περισσότερο χρόνο τα παπούτσια μας.

Στέγνωσε τα παπούτσια σου σωστά

Αν τα παπούτσια σου έχουν βραχεί, μην τα βάλεις δίπλα σε καλοριφέρ ή άλλη συσκευή που εκπέμπει θερμότητα. Η θερμότητα στεγνώνει το δέρμα των παπουτσιών με αποτέλεσμα να τα φθείρει. Ο τρόπος για να στεγνώσουμε σωστά τα παπούτσια μας είναι να βγάλουμε τα πέλματα, να χαλαρώσουμε τα κορδόνια και να τα αφήσουμε σε εξωτερικό χώρο. Αν βιάζεσαι να στεγνώσουν, γέμισε τα με τσαλακωμένη εφημερίδα.

Να έχεις και δεύτερο ζευγάρι παπουτσιών

Αν τρέχεις καθημερινά, καλό είναι να έχει και δεύτερο ζευγάρι παπούτσια προπόνησης, ώστε να τα εναλλάσσεις. Έτσι θα επιμηκύνεις τη ζωή και των δυο ζευγαριών, διότι τους δίνουμε χρόνο για αποσυμπίεση και στέγνωμα μεταξύ των προπονήσεων.

Δες επίσης Χρειάζομαι δύο ζευγάρια running shoes;

Φύλαξε τα παπούτσια σου σωστά

Φύλαξε τα παπούτσια σου σε δροσερό, ξηρό μέρος που αερίζεται σωστά. Μην τα αφήνετε σε μέρη όπως μια τσάντα γυμναστηρίου ή ένα κλειστό μπαούλο.

Μην τα βάλεις στο πλυντήριο

Πολλές έχω βάλει προσωπικά τα αθλητικά μου παπούτσια στο πλυντήριο. Και το αποτέλεσμα αρχικά ήταν εκπληκτικό: πεντακάθαρα παπούτσια σαν καινούρια. Αλλά η συνέχεια απογοητευτική. Μέσα σε λίγο καιρό η φθορά στα παπούτσια μεγάλη σε βαθμό να μην μπορούσα να τα φορέσω και φυσικά η κατάληξη ήταν να τα πετάξω.
Αν χρειαστεί να καθαρίσεις τα παπούτσια σου, χρησιμοποίησε μία βούρτσα, σαπούνι και κρύο νερό, και στη συνέχεια άφησέ τα να στεγνώσουν σε εξωτερικό χώρο.

Δες πως επιλέγουμε παπούτσια τρεξίματος

Από about.com

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ